معاون قوه‌قضائیه:

برای کاهش پرونده های قضایی فکری اساسی شود

معاون منابع انسانی قوه قضائیه گفت: استقلال قاضی، دانش محور بودن دستگاه قضایی و عدالت محوری این دستگاه 3 مولفه اساسی و مهم در قوه قضائیه است که باید به آن توجه کنیم.
    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی در مراسم استقبال از دانشجویان جدید الورود که در سالن شهید بهشتی دانشگاه علوم قضایی برگزار شد، اظهار کرد: این دانشگاه با دانشگاه های دیگر فرق دارد و دانشجویانی که برای تحصیل در این دانشگاه وارد می شوند با حفظ مسئولیتی ورود پیدا کرده اند و شغل خود را انتخاب کردند.

وی با بیان این که «این دانشگاه از ابتدا با یک هدف مقدس تاسیس شد» ادامه داد: دستگاه قضا دستگاه مهم و امر قضا امر خطیری است. مولفه ی اول در این دستگاه استقلال قاضی است. در واقع هر کسی که در قوه قضائیه ابلاغی گرفت و در دادگاه های عالی در حوزه مربوطه خود فعالیت کرد، اراده اش حاکم و مستقل است.

امینی با بیان این که «در امر قضا، افراد دارای استقلال هستند» افزود: افراد در قوه قضائیه فردمحور و اراده محور هستند و این تفاوت این دستگاه با سایر دستگاه هاست.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه با اشاره به این که «مولفه ی دوم و مهم در قوه قضائیه، دانش محور بودن این دستگاه است» اظهار کرد: قاضی در هر کجا که باشد، کارهایی را که انجام می دهد شبیه همان کاری است که یک مجتهد انجام می دهد. این نکته ی مهمی است که افراد در دستگاه قضایی دانش های مختلفی اعم از حقوقی و مهارت قضایی داشته و مسلط باشند. مسلما فردی که قاضی است باید این صلاحیت ها را داشته باشد.

امینی با طرح این سوال که چرا دستگاه قضایی به دستگاه عدالت تبدیل می شود؟ گفت: به دلیل این است که قوه قضائیه درصدد است تا عدالت را در جامعه اجرا و رعایت کند و کار قاضی نیز همین است.

امینی با بیان این که «مولفه ی سوم در قوه قضائیه، عدالت محوری این دستگاه است» اظهار کرد: دانشجویان باید توجه کنند که برای چه ماموریتی می خواهند خود را آماده کنند. مسئولیتی که یک دانشجو در دانشگاه قضایی بر عهده دارد از همین موضوع برگرفته است و تلاش استادان هم همین است. دانشجویان باید شرایط شخصیتی، علمی، دانشی، مهارتی و غیره را برای خود فراهم کنند و هر کسی که این ماموریت را بیشتر حس کرد موفق تر است.

امینی یادآور شد: امر قضا امر مهمی است و دستگاه قضایی می تواند تاثیرات مهمی در زندگی مردم داشته باشد.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه ادامه داد: مسئولان در دانشگاه در مورد این موضوع وقت بگذارند که بر روی فقه بیشتر کار شود. زیرا ادبیات حقوقی ما متصل به ادبیات فقهی است و دانشجویان نمی توانند بدون آشنایی با فقه درک درستی از قوانین داشته باشند.

امینی خطاب به دانشجویان متذکر شد: دانشجویان توجه داشته باشند که در کنار تحصیلشان به ماموریت خود بپردازند و ببینند که می خواهند چه کار کنند و این شغلشان چه خصوصیت هایی را برای آنها دارد. به طور کلی این دانشگاه باید در یک موقعیت کاملا ممتاز قرار گیرد. گرچه امکاناتی که دانشگاه علوم قضایی دارد درخور یک دانشگاه نیست ولی بخشی از قضات ما در کشور فارغ التحصیل همین دانشگاه هستند.

وی با ابراز امیدواری از این که دانشجویان در دانش قضایی، فکر نو و تحول دستگاه قضایی و ... موفق باشند، گفت: متاسفانه ما یکی از کشورهایی هستیم که با حجم بسیار وسیع از پرونده ها روبرو هستیم و باید فکری کنیم تا روند این پرونده ها هر روز بالاتر نرود و در یک جا متوقف شود و دراین زمینه باید تدبیری بیاندیشیم.