دادستان عمومی و انقلاب کرمان در گفت‌وگو با «حمایت» خبر داد

تشکیل کارگروه ویژه برای مبارزه با قاچاق مشروبات الکلی

دادستان عمومی و انقلاب کرمان گفت: سالانه 450 هزار پرونده وارد دادگستری این استان اعم از محاکم، دادسرا و شوراهای حل اختلاف می شود.
    یدالله موحد در گفت وگو با «حمایت» افزود: 230 قاضی در سطح استان کرمان فعالیت می کنند که به طور متوسط هر قاضی باید در سال 2 هزار پرونده رسیدگی کند، این در حالی است که روز به روز بر کیفیت دعاوی نیز افزوده می شود.وی ضمن قدردانی از زحمات قضات که حجم کار زیادی را متحمل می شوند، خاطرنشان کرد: این قشر از فعالان دادگستری علاوه بر این، نظارت بر حسن اجرای قوانین در قوه مجریه، بررسی مصوبات سازمان ها و انطباق آنها با قوانین، رسیدگی به تظلمات مردم از دستگاه های دولتی، گسترش عدالت و امنیت عمومی در جامعه را هم بر عهده دارند.وی با بیان اینکه امروز نه تنها عدد و رقم جرایم و دعاوی حقوقی افزایش یافته بلکه کیفیت و پیچیدگی دعاوی نیز به طور مضاعف افزایش داشته است، تصریح کرد: این موضوع کار را برای دستگاه قضایی کشور طاقت فرسا کرده است.

لزوم استفاده از ظرفیت‏های مردمی برای کاهش پرونده ها
    مقام قضایی استان کرمان در ادامه این گفت وگو در خصوص به کارگیری فناوری های جدید در دستگاه قضایی گفت: این اتفاق برای دسترسی سریع و آسان مردم به مراجع قضایی و عدالت و جلب مشارکت عمومی اقدام مطلوبی است. همچنین استفاده از ظرفیت های مردمی برای حل و فصل اختلافات و ایجاد صلح و سازش بین مردم و پیشگیری از دعاوی حقوقی و جرم، تعقیب احیای پلیس قضایی و تاسیس سازمان پیشگیری از جرم در سطح ملی به عنوان بخش دیگری از برنامه ها و راهبردهای کلان قوه قضاییه در دستور کار این دستگاه قضایی است.موحد تاکید کرد: به نتیجه رساندن این برنامه ها، اجرای ماموریت های قوه قضاییه را تسهیل، تسریع و این قوه را به وضعیت مطلوب که همان اجرای عدالت در جامعه است، نزدیک تر می کند.

اهمیت اجرای برنامه های فرهنگی در کاهش جرم
    وی همچنین درباره وضعیت امنیت در استان کرمان خاطرنشان کرد: این موضوع در دهه 80 و 3 سال اخیر سال 90 در حد قابل توجهی ارتقا یافته است؛ به طوری که آمارها نشان می دهد تاکنون 53 درصد امنیت افزایش داشته که امید است در آینده نه چندان دور به وضعیت مطلوب تری نیز دست یابیم.دادستان عمومی و انقلاب کرمان اجرای برنامه های فرهنگی در استان را در کاهش نرخ جرم موثر ارزیابی کرد و افزود: بهبود معیشت مردم هم تاثیر مثبتی در افزایش و برقراری امنیت خواهد داشت. شناسایی 30 کارگاه تولید مشروبات الکلیموحد در ادامه این گفت وگو با اشاره به تشکیل گروه ویژه مقابله با قاچاق و عرضه مشروبات الکلی تصریح کرد: برای برخورد با این دسته از افراد، براساس تجربه خوبی که در سالهای گذشته داشته ایم، یک قاضی و گروه ویژه پلیس اطلاعات با ایجاد ارتباط تنگاتنگ و هماهنگی و کار اطلاعاتی گسترده ای با یکدیگر اقدام به شناسایی عوامل قاچاق مشروبات الکلی خارجی و کارگاه های تولید و عرضه مشروبات الکلی داخلی می کنند تا ضمن شناسایی این افراد، به شدت با آنها برخورد شود.وی با بیان اینکه براساس این تعامل مطلوب، در سال گذشته 30 کارگاه تولید مشروبات الکلی شناسایی شد، اظهار کرد: با دستگیری عوامل آنها، این کارگاه ها از بین رفت که عمده آنها در شهر کرمان بود.این مقام مسئول ادامه داد: سه ماه اول سال گذشته در شهرستان کرمان 2 هزار و 947 لیتر مشروبات الکلی کشف شد که با شکل گیری این کارگروه و گروه ویژه، در سه ماه ابتدایی امسال هم 6 هزار و 366 لیتر مشروبات کشف شد.وی در ادامه به ارایه آماری در حوزه مشروبات الکلی خارجی پرداخت گفت: در سه ماه اول سال گذشته 914 بطری در این بخش کشف شد و کشفیات در 3 ماه اول امسال به 3 هزار و 520 بطری رسید.

افزایش 96 درصدی کشف مشروبات خارجی
    موحد تصریح کرد: افزایش کشفیات مشروبات الکلی داخلی و خارجی در 3 ماه ابتدایی امسال نشان داد که تشکیل کار گروهی به صورت ویژه و اختصاص یک قاضی ویژه هم در کشف جرم، شناسایی و دستگیری مجرمان بسیار اثرگذار بوده است.وی همچنین به آمار مربوط به کشف مشروبات الکلی در این استان نیز اشاره کرد و گفت: در 3 ماه اول سال گذشته 13 هزار و 120 لیتر مشروبات الکلی داخلی کشف شده بود که در 3 ماه اول امسال، 25 هزار و 234 لیتر بوده است.دادستان عمومی و انقلاب کرمان یادآور شد: میزان کشفیات مشروبات الکلی خارجی در استان کرمان در 3 ماه ابتدای امسال ، 96 درصد افزایش داشته است. موحد با بیان اینکه در زمینه برخورد با عوامل تولید، قاچاق و عرضه مشروبات الکلی داخلی و خارجی خلاء قانونی نداریم، تصریح کرد: در این حوزه مجازات های شدیدی نیز وجود دارد اما در رابطه با قاچاق مشروبات خارجی باید مجازات های شدیدتری در نظر گرفته شود.